ЦИК: Асен Василев няма право да гласува. 75,15% избирателна активност в

...
ЦИК: Асен Василев няма право да гласува. 75,15% избирателна активност в
Коментари Харесай

ЦИК: Асен Василев няма право да гласува


ЦИК: Асен Василев няма право да гласоподава. 75,15% изборна интензивност в Челопеч, най-ниска е в Добрич – 23,18%.
 от секционната комисия, защото е бил премахнат от изборните описи.

Към 16,00 часа изборната интензивност е 34,16%, като най-високата е в Община Челопеч 75,15%. Най-ниска е в Добрич – 23,18%. За съпоставяне през 2019 година към 17,30 изборната интензивност е била 43,55% в страната.

В няколко общини в някои от кочаните са се появили бюлетини без номерация. Такива случаи са докладвани от Кюстендил, Дупница, Добрич, Радомир и Перник. Гласовете, подадени на такива бюлетини, ще бъдат регистрирани, увери говорителката на ЦИК Росица Матева.

Бюлетините в няколко кметства в Мездра, Първомай, Роман и Шумен са свършили. На тях ЦИК е наредила да ксерокопира бюлетини и да ги номерира с последващата номерация. Изборният ден там няма да бъде удължаван. Копирането става бързо, изясни Матева, а и става въпрос за дребен брой бюлетини.

„ Обстоятелството е, че е деклариран по-малък брой за печатане и откакто са подадени заявки от гласоподаватели, които имат право да гласоподават по сегашен адрес, не е поправена поръчката за тираж на бюлетините. Ще продължи гласуването в секции “, увери Матева.

По нейни думи изборният ден върви обикновено.

Матева изясни, че при отбелязване на мастило от химикал или на черната лента, гарантираща тайната на вота, върху друга бюлетина, то гласът на гласоподавателя ще бъде зачетен за автентичен.

„ Това са житейски обстановки. Естествено, че е достигнала до нас тази информация. Ще бъде назначен нов човек на това място. Там има заместник-председател, секретар, членове на ОИК, има ред по Изборния кодекс, по който продължава да работи ОИК “, изясни тя за случая с умрялата председателка на ОИК-Димово.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР